Grb
Government of the Republic Serbia
Directorate for eGovernment
Ministry of Public Administration and Local Self-Government

80.000 нових корисника националног Портала еУправа

Број налога на Порталу еУправа (www.euprava.gov.rs) у последњих шест месеци увећан је за готово 30 одсто - са 80.000 нових, овај сајт тренутно броји више од 380.000 активних корисника. Online упис деце у предшколске установе на територији Града Београда, заказивање термина за личну карту и пасош, поручивање извода из матичне књиге рођених и уверења о држављанству, као и регистрација возила на овлашћеним техничким прегледима и замена возачке дозволе, тренутно су најпопуларније од укупно 300 различитих електронских услуга које постављају 104 различита државна органа.

Bелики број општина и даље игнорише захтеве приспеле путем Портал еУправа

Поводом великог броја необрађених захтева које су грађани, путем еУправе упутили општинама и градовима, Душан Стојановић, директор Дирекције за електронску управу сазвао је хитан састанак са начелницима 29 општина и градова које имају услуге на Националном порталу.

Више од 2.300 захтева за online упис у предшколске установе

Више од 2.300 захтева за оnline упис деце у предшколсе установе на територији Града Београда приспело је на Национални портал еУправа, за само 24 сата од како је ова услуга пуштена у рад.