Grb
Serbian Government
Directorate for Digital Agenda
Ministry of Foreign and International Trade and Telecommunications

Презентација новог модула јавне расправе и извештај о усклађености веб сајтова органа државне управе

Управа за Дигиталну агенду је имплементирала нови модул за електронске јавне расправе на Порталу еУправа, који омогућава објављивање и jeдноставно спровођење јавних расправа о нацртима закона, предлозима стратегија, као и других докумената које државни органи стављају на јавну расправу. Такође на скупу је представљен извештај „Смернице за израду веб презентација органа државне управе“, за оцењивање усклађености интернет презентација органа државне управе са Смерницама.

Велико интересовање грађана за еУслугу „Замена возачке дозволе“

Од данас ће грађани, који су добили обавештење од Министарства унутрашњих послова преко Портала еУправа и путем електронске поште а који су пре три дана предали захтев за замену старих папирних возачких дозвола путем Портала еУправа, моћи да подигну своје продужене возачке дозволе. Возачи ће нове картичне возачке дозволе моћи да подигну на шалтерима полицијских станица према својим местима пребивалишта.

Званично пуштен у рад електронски систем за замену возачких дозвола

На Порталу еУправа је пуштена у рад електронска услуга „Замена возачке дозволе“, која ће аутоматизовати процес замене старе возачке дозволе за нову. За реализацију ове електронске услуге за грађане надлежно је Министарство унутрашњих послова.